Gå til innhold

1. juni startet Sommerles – sommerens kuleste lesekampanje for deg i 1.-7. klasse! – du kan fortsatt bli med!

Sommerles er en digtal lesekampanje som varer fra 1. juni til og med 31. august. Du må først lage deg en bruker på sommerles.no (her ser du hvordan du gjør det) og etterpå kan du registrere alt du leser i denne perioden. Når du klarer level 10, 20 og 30 kan du hente premie i biblioteket. Det vil også bli noen ekstra premier til de som kommer over level 40.
Det er gratis å delta.
Se film om Sommerles

Sommerles er for alle, og du konkurrerer først og fremst med deg selv! For hver bok du leser og registrerer på sommerles.no, får du XP (poeng) og går etterhvert opp i levels. I Sommerles kan du lese både vanlige bøker, e-bøker, lydbøker, tegneseriebøker, eller du kan bli lest for av noen andre – all lesing teller og gir deg poeng. Og selvsagt har vi premier! Du får beskjed når du kan hente nye, kule premier på Lenvik bibliotek. Du får også digitale troféer til profilen din på nettsiden, klarer du å samle alle de digitale troféene?

Sommerles er først og fremst nettbasert, det vil si at du registrerer bøker, får lesetips, løser oppgaver, prøver det nye spillet og kan følge med på hva vennene dine leser på nettsiden sommerles.no. Her får du også tilgang til en superspennende fantasyfortelling skrevet av forfatter Mari Moen Holsve. Har du ikke nettilgang, kan du likevel delta med et lesepass som du kan få på biblioteket.
Sommerles avsluttes med en flott bokfest på biblioteket på Finnsnes. (blir sommerlesfest igjen i 2021)

Trenger du lesetips?

  • Sjekk ut Senja bibliotek sin bokblogg for barn, unge bokbloggere. Denne skrives av barn i 5.-7. klasse som anbefaler de bøkene de liker. Vi stiller også ut anbefalte bøker til våre sommerlesere – lettlestbøker, tegneserier, faktabøker, spenningsbøker, lydbøker.
  • I forbindelse med sin lesekampanje har bokhandlerkjeden Norli laget en “boktipser” der man kan søke etter bøker man har lyst til å lese.
  • Hvis du er på ferie så kan du låne e-bøker via appen BookBites.  Her finner du også mange bøker som passer for barn.
    Lenke til film om å komme i gang med BookBites.

Til foreldre/foresatte

Sommerles er en lesekampanje laget for å motivere barn til å lese av egen lyst. Det skal være gøy å være med på Sommerles! I tillegg får barna som leser jevnlig i løpet av sommeren opprettholdt leseferdighetene sine gjennom en lang ferie. Noen barn leser på fritiden uten noen ekstra motivasjon, men vi vet også at de barna som ikke gjør det, stiller med et dårligere utgangspunkt ved neste års skolestart. Vi håper at dere vil hjelpe oss med å motivere barnet deres til å være med på Sommerles.
Hvis ditt barn ikke har vært med på Sommerles før må en foresatt gi tillatelse til at barnet skal få være med. Denne tillatelsen gir man når man registrerer en bruker i Sommerles, eller man kan skrive under et skjema som gjør at barnet kan registrere seg på skolen – skjema for dette finner man her.

Hvordan man lager en bruker til Sommerles kan dere lese om her.

Mer informasjon om Sommerles finner dere her.

Sommerles er en sommerlesekampanje for barneskolen – utvikla i 2014 av Vestfoldbibliotekene, Vestfold fylkesbibliotek og Snuti AS.