Gå til innhold

Her finner du en rekke gode helsenettsteder som kan anbefales når du skal søke etter helseinformasjon. Ønsker du gode tips om hvordan finne informasjon selv, se her (mangler lenke).
Er du helsepersonell så finner du her (mangler lenke) ei samling med gode nettsider for deg.
Denne lenkesamlinga er utarbeidet som en del av prosjektet Folke-helse-biblioteket som Lenvik bibliotek hadde prosjektledelsen på i 2016-2018.

Ditt førstevalg når du søker helseinformasjon

Helsenorge.no er den offentlige helseportalen for innbyggere i Norge. Innholdet blir levert av ulike aktører i helsesektoren. Helsenorge.no inneholder ulike selvbetjeningsløsninger, der du har tilgang til ulike helserelaterte nett-tjenester. På helsenorge.no kan du:

Helsenorge.no har også ulike informasjonssider, der du finner kvalitetssikra helseinformasjon innafor en rekke tema. Det er informasjon om ulike sykdommer, om livsstil, om graviditet og fødsel, samt om førstehjelp.
Denne nettsiden har informasjon med høy kvalitet og bør derfor være et førstevalg når du skal lete etter helseinformasjon på nett.

Samme utgiver som Norsk elektronisk legehåndbok

nhi.no er en nettside som er driftet og utvikla av et privat firma. De gir i dag ut Norsk elektronisk legehåndbok og oppgir selv at de er Skandinavias fremste leverandør av helseinformasjon til profesjonelle. Siden dette er en privat nettside kan de forekomme reklame her, men selve informasjonen holder høy kvalitet.
På nettsiden nhi.no finner du oppslagsverk knytta til blant annet førstehjelp, sykdommer og symptomer. Du kan også lese mer om ulike emner som familie, trening og psykisk helse.

Informasjon særlig for ungdom

ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne- ungdoms- og familiedirektoratet.
Temaene som tas opp er alt som kan være aktuelt for ungdom, deriblant helserelaterte. Eksempelvis er det tema om rusmidler, psykisk helse, seksualitet og livsstil.

Forskningsbasert informasjon om alternativ-behandling

nafkam.no er et statlig nettsted som tilbyr kunnskapsbasert, upartisk informasjon om alternativ behandling. Nettstedet drives av Nasjonalt Forskningssenter innen Komplementær og Alternativ Behandling (NAFKAM), på Universitetet i Tromsø.
Målet med nafkam.no er å gi fakta om alternativ behandling, slik at du kan ta tryggere valg for din egen helse. På dette nettstedet finner du artikler med fakta om alternative behandlingsformer og behandlingsprodukter, basert på solide kilder og kvalitetssikringsrutiner. Her kan du lete opp ulike behandlingsformer og se hva forskning sier om virkning og bivirkning.

Grundig informasjon om mange ulike krefttyper

er et nettbasert oppslagsverk om kreft for pasient og pårørende – rikt illustrert og skrevet på en lettfattelig måte. Nettstedet er utarbeidet av  Institutt for kreftgenetikk og informatikk ved Oslo universitetssykehus og har vært på nett siden 2006.  Her finner du artikler om ulike krefttyper, illustrert med blant annet video og 3D grafikk.

Råd om medisinbruk til gravide og ammende

tryggmammamedisin.no er en offentlig tjeneste som tilbyr individuelle råd om medisiner til gravide og ammende.

Pasientinformasjon fra helsebiblioteket.no

helsebiblioteket.no har samla en del nyttige verktøy og pålitelig helseinformasjon for pasienter og pårørende.

E-læring også for pasienter og pårørende

helsekompetanse.no er et nettsted som har samla ulike digitale læringsressurser innafor helse på ett sted. Her finner du ulike e-læringskurs, nettsteder og portaler, og du kan velge å kun søke i tilbud som ikke forutsetter at du er helsepersonell.

Nyttig nettsted for deg som er pårørende

pårørendesenteret.no er et landsdekkende nettsted for alle typer pårørende, uansett livssituasjon, alder eller hvor nær du står den den du er pårørende for. Her finner du fagstoff, gode tips og råd, samt informasjon om rettigheter og hjelpetilbud.