Gå til innhold

Biblioteket har flere nyttige tilbud for deg som skal lære norsk språk og bli kjent med det norske samfunnet. Det er gratis å bruke biblioteket i Norge. Her kan du få lånekort og låne bøker, filmer, språkkurs og dataspill. For mer informasjon om hvordan du kan bli låner, se her. 

Bøker på ditt eget språk

Biblioteket har bøker på engelsk, tysk, samisk, arabisk og russisk. Hvis du ønsker andre bøker eller filmer på ditt språk kan vi bestille det fra Det flerspråklige bibliotek. Det koster ikke noe ekstra for deg.

Språkkurs og lærebøker i norsk

Biblioteket har ulike språkkurs for å lære norsk. Lenvik bibliotek har også en lisens til det nettbaserte språkkurset Min vei. Du låner kurset i 2 måneder og der kurset husker hvor langt du er kommet. Vi har også bøker om norsk grammatikk, samt ulike ordbøker du kan låne.

Andre aktuelle bøker

Biblioteket har lettleste bøker for voksne. Disse bøkene passer godt for deg som holder på å lære deg norsk. Hvis du skal ta førerkort kan du låne lærebøker på biblioteket. Det er ofte stor etterspørsel etter disse så det kan være noe ventetid.

Møte andre mennesker

Biblioteket er et hyggelig sted å være! Det er gratis å komme på biblioteket, du kan sette deg ned og lese eller kanskje treffe andre som du kan prate med. Velkommen innom! For mer informasjon om tjenester som biblioteket tilbyr, se Vi tilbyr.