Gå til innhold

Barnehage

Barnehager er velkomne til å besøke biblioteket i hele vår åpningstid. I tillegg til et stort utvalg av barnebøker har vi duplo og utkledningsklær og kan legge fram tegnesaker. Barnehager kan også se film i Blackboxen .

Vi tilbyr også lesestund av bibliotekar, ta kontakt med biblioteket på forhånd for å avtale dette. Da trenger vi å vite litt om antall, alder og eventuelt tema. Ta kontakt på e-post eller ring oss på telefon 77 87 11 60 .

Skole

Biblioteket tar gjerne imot skoleklasser som ønsker å komme på besøk. Skoleklasser kan «ordne seg selv» eller vi kan ha tilpassede opplegg for klassen

Vi tilbyr følgende opplegg:

  • Omvisning i biblioteket, varighet ca 30 minutter
  • Bokprat, kan tilpasses de ulike trinn, varighet ca 40 minutter
  • For mellomtrinnet: Hvordan finne fram på biblioteket, forberedelse – se film på youtube (5 min). Det er også en film om å finne fram på mesaninen og en film som forklarer bokstavkodene som står på bokryggene.
    På biblioteket har vi en konkurranse som handler om å finne fram til bøker og andre medier på biblioteket, varighet ca 40 minutter
  • Mellomtrinnet og oppover: Informasjon om elektroniske ressurser, biblioteket har mange elektroniske ressurser som vi ønsker å vise også de unge brukerne, varighet ca 40 minutter.
  • Bestilling av klassebesøk gjøres via e-post til biblioteket.