Gå til innhold

Senja bibliotek har selvbetjent utlån og innlevering.

Utlån
VIKTIG: Man må ha med lånekort for å kunne låne på biblioteket!
UNNTAK: Man kan bruke mobiltelefonen for å låne. Les mer om dette her.

Biblioteket har tre utlånsautomater, to i første etasje og en i andre etasje. Følg veiledningene på oppslag og på utlånsautomatenes skjermer under utlån. Vi har også laget en veiledningsfilm som viser hvordan man foretar et lån.
På utlånsautomatene kan du også forlenge lån, sjekke lånestatus og skrive ut kvittering.

Utlån av reserverte bøker
Det reserverte materialet settes i en egen hentehylle til høyre for innleveringshyllene. Materialet merkes med DATO for når låneren fikk hentemelding, og med LÅNERENS INITIALER (forbokstav på fornavn og etternavn). Man henter selv i hentehylla og låner på vanlig måte i utlånsautomaten.

Innlevering
Innleveringsautomaten finner du til venstre for hovedinngangen. Lever materialet i en av de sorte hyllene. På skjermen kan du se at innleveringen registreres.
Materialet er nå innlevert. Du får ingen kvittering utover dette. Hvis du ønsker kvittering kan dette legges inn på din bruker i Mikromarc. Vi som jobber på biblioteket kan hjelpe deg med det.

Innlevering utenom åpningstid
Det er mulig å levere inn lånt materiale utenom åpningstiden. Til høyre for hovedinngangen til Kunnskapsparken er det en luke der man kan levere det man har lånt.

Alarmporter
I bibliotekets inngangsparti er det alarmporter. Disse gir fra seg et signal hvis man tar ut materiale som ikke er registrert lånt. Hvis du utløser alarmen, gå tilbake til utlånsautomaten og foreta utlånet på nytt.